Lägg en bra bas

Se till att tvätta händerna innan du börjar, eftersom vi inte kommer använda några penslar till concealer och foundation. Hygienen är av yttersta vikt.

Det här behöver du

- Någon slags mist eller silikondroppar, för att makeupen ska fästa bättre.
- Concealer
- Foundation
- Löspuder
- Solpuder
- Rouge
- Makeup borste

Så här gör du

Vad som alltid är en bra början när du ska lägga din makeup är att ha en ren och väl återfuktad hy. Därefter kan du smörja in hyn med några silikondroppar eller ta lite mist över ansiktet.

Steg 1 - Concealer

TÄNK PÅ!!! Välj en concealer som är något, observera, något ljusare än din hy. För att på bästa sätt dölja de där mörka ringarna och röda områdena.

Ta concealern och kläm ut en del på baksidan av din hand och arbeta den lite. Jag tar ringfingret och arbetar concealern i cirkelformade rörelser. (Detta för att den ska värmas upp och bli ETT med din hy. Då sjunker den in bättre, och lägger sig inte i de fina linjerna man har, speciellt under ögonen.)




Dutta sedan på concealern, DRA INTE ut det under ögonen. Tänk på att hyn under dina ögon är speciellt känslig, så var försiktig.



Lägg concealern under ögat, samt en aning ner på kindens högsta punkt, för att undvika en skarp kant. Lägg även concealern där du är röd, runt näsvingarna, om du har ett utslag. Det du vill trolla bort helt enkelt. 



Steg 2  - Foundation

Gör likadant med foundation, att du arbetar in den på baksidan av handen, innan du lägger den i ansiktet. (För att den ska smälta in i din hy.) Lägg foundation över hela ansiktet, med hjälp av dina fingrar. Börja alltid inifrån och arbeta dig utåt, för att det ska se så naturligt ut som möjligt.  Hoppa inte över att lägga foundation på de ställen som du lagt concealer och se till att det inte blir ränder vid ögonbryn och hårfästet. 

Steg 3 - Löspuder

Alla de produkter som använts hitills är blöta och behöver fästas, där kommer löspudret in. Arbeta in löspudret i borsten ordentligt genom att ta en del löspuder i din kupade hand och rör borsten i cirklar. För sedan borsten över ditt ansikte, i cirkulerande rörelser, NEDÅT. Annars kommer pudret att fastna i alla de små ansiktshår som man har. Inte snyggt! Det ska se så naturligt ut som möjligt.
Arbeta med pudret tills du uppnått det resultat du vill ha. Att det är jämt, hyn är ordentligt torr och ser relativt matt ut.

Steg 4 - Solpuder

Min absoluta favorit. Jag älskar att jobba med solpuder, dels för att det ger din hy en sådan fräschör, men framförallt därför att man kan skulptera ansiktet. Framhäva och dölja.
Jag använder ett matt solpuder, som alltså bara ger färg, inget skimmer. Det lägger jag på i efterhand i stället. Jag framhäver gärna kindbenen, genom att lägga solpudret precis under kinbenet. Om du suger in kinderna, som en fisk, så ser du vart du ska lägga solpudret för att det ska bli snyggt på just dig.



Käklinjen
genom att lägga en anning under käken. Hela vägen från öronsnibben, fram till hakan. Sedan duttar jag lite i pannan också. ÖVERDRIV INTE! Det ser så fult ut.

Steg 5 - Rouge

En sista touch är såklart rougen. Le, sådär fånigt åt dig själv, du vet, pepsodent smile kallas det ju också. Placera rougen precis på äpplena som blir och en aning upp mot toppen av örat. Bara lite. Det mesta ska sitta precis på äpplet. Så snyggt, speciellt nu när man går mot kyla, vintern. Då ser det ut som att man precis kommit utifrån. LOVELY!




Det här är en underbar dagsmakeup! Lägg på lite mascara, gärna bara på övre fransraden... Öppnar upp ögat, får dig att se lite piggare ut... Också enkelt att bygga på sedan, mot kvället.... 

Ett sista tänk på!!! När du nu lagt en sådan grundlig makeup vore det synd om ögonskuggan förstör allt genom att falla ned och lämna mörka streck under ögonen. Lägg ett överflöd av löspuder under ögonen, måla på ögonskuggan. Sedan kan du bara borsta bort överflödet... Enkelt, proffsigt, BÄST! 

// LA
 

Kommentarer
Postat av: Bloggpengar

Vill du ha hjälp med att tjäna pengar på din blogg? :)

2009-03-01 @ 22:21:57
URL: http://bloggpengar.blogg.se/

Här kan du skriva vad du har på hjärtat, men tänk på detta innan;

♥ Kommentera först och sen kan du ge en invit till din blogg
♥ Inget spam som "vill du vara med i en tävling..."
♥ Kommentarer som är stötande godkänns inte, så ingen idé att ens försöka:


Ditt namn:
Är du våran stalker? :)

Din mail: (bara vi som ser)

Har du en blogg så vi kan kika in hos dig sen?:

Skriv det du tänkt här:

Trackback